Loop Optometry

Loop Optometry  is a tenant improvement for a new retail optometry shop at the ground floor of a new mixed-use residential building facing San Francisco’s bustling 5th Street. When zero ten design first visited the existing space it was simply a raw concrete shell, but with high ceilings and a huge street-facing wall of storefront glazing. In it, we saw opportunity-no pun intended!

STORY

The client’s program was broken up into two distinct elements: a retail space for the sale of glasses, and an office for the optician functions.  The high-volumed space at the front was a natural for the retail functions, and to activate it, we opted for a large graphic mural of an abstract phoroptor to catch the eye of passersby and reinforces the small space’s verticality. To showcase the beauty and simplicity of the modern eye ware, we designed very simple yet rustic wall cases and retail customer kiosks. Tucked away in the rear of the space we placed the more private, medical functions: the lab, office and exam rooms.
 LOOP OPTOMETRY – SAN FRANCISCO
Location: 252 5th Street, San Francisco, CA 94103
Size: 989 sf
Completion: November 2015
Photo credits:  Konstrukt Photo
 

Date

2015

Size

989 SF

Location

San Francisco CA

Absolutely love Zero Ten Design and especially Jamie Shorten, who was in charge of our project.  They were able to turn a completely empty space into a workplace I absolutely enjoy going to every day. Jamie and his team are completely meticulous and know how to follow all the required building codes in SF, while also having an eye for something aesthetically pleasing.  People are always in awe when they see the space and I have Zero Ten Design to thank for that.
Loop Optometry